Mastercard lanserar Masterpass i Sverige

14 June 2013

Snart kommer Masterpass, den internetbaserade betalningslösningen utvecklad av MasterCard, till Sverige. Tillsammans med tre av Nordens största banker, Swedbank, Nordea och SEB, lanseras digitala plånböcker som använder tjänsten. De ska tillåta kunder att handla digitalt från vilken enhet som helst, förutsatt att den är uppkopplad mot internet. Masterpass funktionaliteten ska även integreras med Paynova, en av de största betaltjänsterna i Sverige.

Oavsett om du har en stationär dator, surfplatta eller smartphone kommer du kunna använda den här nya betalningslösningen. Funktionaliteten är utvecklad för att fungera på alla typer av enheter och operativsystem. Den är i dagsläget även kompatibel med de flesta stora kredit- och betalkort på marknaden.

Masterpass är utvecklat för att erbjuda en smidigare lösning för betalning via internet. Du kan lagra ditt kredit- eller betalkort i tjänsten där du godkänner köpet med ditt mobila BankID. Dessutom kan du lägga in adressuppgifter direkt i tjänsten som fylls i automatiskt när du checkar ut, för en snabbare köpeprocess.

Under året kommer funktionaliteten att erbjudas i flera steg. Först kommer den finnas tillgänglig för handel på internet. I ett senare steg ska den även implementeras för handel i butik, där du läser av en QR-kod i kassan med din smarta mobil.

Tjänsten har redan lanserats i Australien, Kanada, USA och Storbritannien.

Ett annat företag som jobbar med intressanta betalningslösningar är Cash-IT AB.