MasterCard i samarbete med PAY.ON - MasterPass blir ännu större

14 June 2013

Den här månaden kunde MasterCard avslöja att de inlett ett nytt samarbete med PAY.ON, en jätte inom betalningslösningar och digital infrastruktur. Samarbetet är baserat MasterCards internetbaserade betalningslösning MasterPass, som nyligen lanserades i Sverige.

Med PAY.ON's hjälp ska MasterPass omedelbart bli fullt kompatibelt med 110 stora PSPs (payment service providers) via PAY.ONs white label global payment gateway. Det kommer ge MasterCards betalningstjänst tillgång till över 56 000 e-handelsbutiker i hela världen.

- MasterPass erbjuder försäljare en användarvänlig lösning som gör betalningar enklare för kunden, på nätet, via appar på mobila enheter, och i framtiden även i fysiska butiker. Detta genom vår lösning som kombinerar flera och betalningsalternativ och kundkort, och kan hjälpa till att minimera antalet övergivna varukorgar, säger David Klemm, utvecklingschef på MasterCard i Tyskland.

MasterPass gör betalningen enklare

Att konsumenter hela tiden måste fylla i kort- och adressuppgifter leder ofta till att de inte genomför sina köp. I takt med att allt fler handlar på nätet via mobila enheter behövs en lösning som gör den här processen så enkelt och diskret som möjligt. MasterPass ämnar lösa detta genom att skapa en digital plånbok som lagrar alla dessa uppgifter i ett säkert system hos kundens egen bank. Betalningen kan därför reduceras till enbart ett eller ett par klick, och eftersom den är kopplad direkt till bankens interna system blir den snabbare, säkrare och enklare att använda.

MasterPass är tillgänglig via PAY.ON s COPYandPAY, vilket gör det möjligt för handlare att snabbt göra betalningar möjliga inom sin webbutik bara med ett några rader kod. Tjänsten innehåller nästan 100 betalningsmetoder och flera omfattande bedrägeriförebyggande verktyg.

- Vi är glada över att kunna fortsätta bygga på vårt nära samarbete med MasterCard. Med MasterPass, får säljare och köpare ett multifunktionellt betalningssystem som tillåter centraliserad och säker användning av alla tillgängliga betalningsmetoder. Det sätter en ny standard för digitala plånböcker, säger Wolfgang Berner, produktchef på PAY.ON.