2014 års smarta klockor

14 June 2013

Det allra senaste som börjar bubbla upp till ytan kring teknik är klockor och det går hand i hand med den trend som just nu råder. Det handlar helt enkelt om teknik som utvecklas för att man på olika sätt ska kunna bära den på kroppen eller kläderna. Den smarta klockan börjar verkligen nå nya höjder och här är några av de modeller man ska hålla koll på under 2014.

Pebble Smartwatch

Det här är klockan som skapats med hjälp av allmänheten och dess ständiga behov och efterfrågan efter ny och spännande teknik. Producenterna bakom klockan är erfarna människor som jobbat inom branschen länge och tack vare Kickstarter är detta nu en klocka som snart når marknaden. Klockan har ytterligare gjort att intresset för dessa bärbara multiverktyg har ökat. Även om denna klocka ännu inte är färdigställd så är den redan mycket populär, tyvärr saknar den fortfarande ett antal viktiga delar för att den ska bli användbar. Det finns i dagsläget ingen bra användbar mjukvara, även om de tekniska aspekterna på många sätt är de bästa på marknaden.

Martian Smartwatch

Denna smarta klocka är den som är den mest eleganta klockan på marknaden. Till skillnad från exempelvis Pebble, som är en klocka som fungerar vid sidan av en telefon, fungerar istället Martian som en förlängning av telefonen. Med klockan kan man göra många saker, bland annat är den röststyrd och kan kontrollera telefonens kamera. Klockan är dessutom mycket vackert utformad, dock saknar den vissa aspekter som andra smarta klockor har.

I’m Watch Smartwatch

Det här är den smarta klockan som ser kanske allra mest modern ut. Klockan kommer från Italien och ser väldigt bra ut, samtidigt som den har intressant innehåll. Problemet med klockan är dock att mjukvaran känns ofärdig, vilket betyder att den inte är så användarvänlig, än. Det är lite det som är problemet med de flesta smarta klockor idag och i takt med att utvecklingen går framåt även där så kan man räkna med att det kommer att finnas intressanta alternativ som är bra i en inte allt för avlägsen framtid.

Sony Smartwatch 2 SW2

Sony är inte obekanta med marknaden för smarta klockor. Detta är företagets andra försök på en produkt till en helt färsk marknad. Mycket har förändrats sedan den första versionen kom och då enbart till det bättre. Det som dock är problemet med klockan är att det inte är möjligt att använda sig av iOS, klockan är nämligen låst till mobiler som har Android som operativsystem, vilket är en klar svaghet.

Har du en i övrigt klassisk stil och därmed också föredrar en klassisk klocka, kanske det är en bättre idé ta en titt på till exempel www.robengstrom.se, än att surfa runt bland smarta klockor.